Överlevare blev Årets företagare

Det är ett under att han lever efter att de svåra skador han fick vid ett överfall och senare vid en misslyckad operation.
Nu har Mikael Särnmark överraskat igen – genom att utses till ”Årets företagare” i Solna trots sina svåra funktionsnedsättningar.

– Det är jävligt kul att bli uppmärksammad, säger Mikael som grundade Särnmark Assistans.

Bakom utmärkelsen står Solna stad, Handelskammaren och Företagarna. Och som så ofta i sådana sammanhang är pristagaren ödmjuk.
– Jag har fått priset för att våra kunder haft en sådan tilltro till vår verksamhet och våra medarbetare. Jag och mitt företag har bara varit ett verktyg för att andra människor med funktionsnedsättningar.

Hela historien om Mikael Särnmarks kamp för att överleva och uppstarten av företaget berättas i en stor intervju i Föräldrakraft nr 2, 2011.

Flera andra företagare inom assistansbranschen har de senaste åren tilldelats liknande utmärkelser.

En av Mikael Särnmarks kollegor i branschen, Veronica Hedenmark, har samlat på sig många fina priser och hyllningar.

Senast utsågs Veronica Hedenmark till ”Årets bästa entreprenör” men tidigare har hon även utsetts till mottagare av Mångfaldspriset 2009 (av tidningen Chef) och som en av landets 100 mäktigaste ledare (av tidningen Affärsvärlden). Hon har även fått pris av kungen, Kompassrosen 2009.

Mer om Årets företagare i Solna kan man läsa i pressreleasen här.