Pär Johansson skriver om sonens dödliga sjukdom

Nu kommer Pär Johanssons egen berättelse om livets upp- och nedgångar. I en ny bok tar han oss med bakom kulisserna på Glada Hudikteatern, men berättar också öppet om sonens allvarliga sjukdom.

”Min son har en dödlig sjukdom och för första gången i mitt liv ligger mitt öde i någon annans händer. Och då inser jag att jag har haft fel hela tiden: Allt är faktiskt inte möjligt”, skriver Pär Johansson i inledning.

Med boken ”I huvudet på en normalstörd” vill Pär Johansson stimulera till nytänkande, särskilt i situationer när livet känns extra tungt. Han har därför skrivit en både humoristisk och analytisk bok. Han viker inte för att ta upp personliga misstag.

– Det är viktigt att våga använda sig av sina tillkortakommanden och se dem som början på något nytt. Med boken vill jag dela med mig av mina egna erfarenheter och budord som kan användas som ett stöd i både med- och motgång, säger Pär Johansson.

Sonen Hannes sjukdom spelar en viktig roll i boken. Beskedet om den livsfarliga leukemin kommer inte långt efter succépremiären för Glada Hudikteaterns Elvis-musikal.

”Samma natt som jag själv skålar i champagne, vaknar vår son Hannes hemma i Hudiksvall och har ont i armen”, skriver Pär Johansson. ”Det verkar inte så farligt till en början. Kanske har han bara legat lite illa. Han får Alvedon, men smärtan släpper inte.”

Familjen tillbringar flera månader med att åka in och ut från Hudiksvalls barnsjukhus, innan sonen får diagnosen akut lymfatisk leukemi.

Kapitlet om sonens sjukdom, ”Du skall orka”, slutar ändå hoppfullt. Efter år av tuff behandling, ångest och förhoppningar verkar familjen kunna andas ut och idag tror man att leukemin är borta.

”Vi vet att livet är kort. Att man aldrig kan vara på den säkra sidan. Att det enda man måste är att leva här och nu. Och att alltid förmå orka vidare när det känns som tyngst”, skriver Pär Johansson.