Information från Humana

Den viktiga arbetsledaren för Sannas assistenter

Leder assistentgruppen

Sedan 2017 axlar Linn rollen som arbetsledare för hela assistentgruppen. Hon gör schemaförslag, planerar möten och resor, är med vid urval och introduktion av nya assistenter, beställer grejer och har bemanningsansvar.

– En förutsättning för att allt ska fungera är att jag och Sanna känner varandra väl, och gör mycket tillsammans. Jag är väldigt rastlös, och vill gärna att det ska hända saker på en gång. Sanna är mer eftertänksam. Hon har lärt mig att stanna upp och reflektera. Vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Linn som aldrig har ångrat att hon tog uppdraget.

Läs hela reportaget om Linn, Sanna och att arbeta som assistent på Humanas webbplats

Viktigt att Sanna känner sig trygg

Linn känner ett stort ansvar för att hela assistentgruppen alltid ska ha Sannas bästa i fokus. Och själv upplever hon att det finns en extra bra kemi mellan henne och Sanna.

– Det viktigaste för mig är att Sanna känner sig trygg och att hon kan lita på mig. Jag försöker göra det så bra som möjligt för hela gruppen, men grunden är att det måste vara bra för Sanna, så att hon kan leva sitt liv som hon vill.

Mer än ett jobb

När uppdraget blev aktuellt för Linn kände hon på direkten att hon och Sanna skulle trivas bra ihop.

– Att jobba som assistent för Sanna är mer än ett jobb för mig. Vi är nära i åldern, vi kan gråta, skratta eller vara tysta utan att det känns konstigt. Jag har fått en vän för livet.

Att jobba som personlig assistent

På Humanas webbplats kan du även läsa om hur det är att arbeta som assistent. Är det ett jobb för dig? Och hur funkar det med kollektivavtal, tjänstepension och friskvård?

Artikeln kommer från en samarbetspartner till HejaOlika. Den är ej producerad av HejaOlikas redaktion.