Ställ dina frågor till Christoffer Lindhe

Annons

Annons för Durewall.se

Simmaren Christoffer Lindhe har tackat ja till att vara med i Föräldrakrafts idrottspanel. ”Barn och ungdomar brukar undra hur jag alls kan simma”, säger han.

Foto på Christoffer LindheSimmaren Christoffer Lindhe har tackat ja till att vara med i Föräldrakrafts idrottspanel. "Barn och ungdomar brukar undra hur jag alls kan simma", säger han.

Christoffer Lindhe har fullt upp. Han studerar företagsekonomi i Halmstad där han bor i en studentlägenhet.
– Min flickvän har flyttat hit och nu söker vi en större lägenhet, säger han när Föräldrakraft når honom.
Utöver studier fortsätter Christoffer Lindhe sin tuffa satsning på simningen. Närmast är det EM och VM senare i år som väntar. Längre bort hägrar Paralympics i London 2012.

Uppmärksamheten kring Christoffer Lindhe har varit stor under det gångna året, och han har nu förstått att han inspirerar och motiverar andra.
– När jag började ta mig tillbaka (efter tågolyckan som krossade Christoffers båda ben och slet av ena armen) var det för att jag ville tillbaka. Det har visat sig på vägen att jag motiverat andra. Folk har kommit fram till mig, bland annat i simhallar, och sagt att de inspirerats av mig.

Men idrottandet och studierna är inte nog. Christoffer Lindhe har börjat föreläsa, en syssla som gör att han får ekonomin att gå ihop och som han gärna skulle göra i större utsträckning, om han bara hann med.
Men att svara på eventuella frågor via Föräldrakrafts idrottspanel tror han sig hinna med.
Christoffer Lindhe är van att träffa barn och ungdomar, och har bland annat varit gäst i Lilla Sportspegeln.
Vad brukar barn och unga i första hand vilja fråga dig?
– Det är olika. Oftast frågar de vad som hänt mig, och sådana saker. Och de undrar hur det är möjligt att jag kan simma. På senare tid har det blivit allt vanligare att de vill ha autografer, säger han.

Läs mer om idrottspanelen – så gör du för att kontakta Christoffer Lindhe och de andra idrottarna

Publicerad: 2009-05-28

Av: Mikael J Nyberg

Nyckelord: Christoffer Lindhe, Senaste nytt, idrott

Annons

Annons för Etac

Annons

Annons för Humana