Temperaturen stiger inför debatten ”Vägen till arbete” 30 juni

UPPDATERAD. Hur blir det med jobben för personer med funktionsnedsättningar? Tisdag den 30 juni ger fem kvinnor och tre män, som representanter för samtliga riksdagspartier, besked när Föräldrakraft anordnar debatten Vägen till arbete i Almedalen.

Efter ett par sena ändringar är nu debattpanelen helt klar. Nya debattörer är Annelie Karlsson för Socialdemokraterna (som ersätter Raimo Pärssinen) och Magda Rasmusson för Miljöpartiet (som ersätter Marco Venegas).

De senaste veckorna har temperaturen höjts rejält i debatten om jobben.

Forskare på ESO har slagit fast att satsningar måste göras på unga med funktionsnedsättningar. Handikappförbunden har dömt ut den nuvarande arbetsmarknadspolitiken.

Samtidigt har debatten för och emot arbetslinjen inom daglig verksamhet varit hetare än någonsin, med flera olika debattartiklar på Föräldrakraftwebben.

Nästan alla riksdagspartier har fått svidande kritik för att man har gjort för lite för att skapa rättvisa på arbetsmarknaden.

Nu väntar vi med spänning på att partierna ska ge nya besked om vilka satsningar som ska prioriteras, för att 200 000 jobbsökande med funktionsnedsättningar ska få en rättvis chans.

Samtliga riksdagspartier ställer upp även i år i debatten, som äger rum i Wisby Strand Congress & Event, lokal Lojsta, tisdagen 30 juni kl 15.30.

Deltagare i debatten är:
Annelie Karlsson (S)
Per Lodenius (C)
Ali Esbati (V)
Penilla Gunther (KD)
Magda Rasmusson (MP)
Bengt Eliasson (FP)
Jenny Petersson (M)
Paula Bieler (SD)

Moderator är Elisabeth Sandlund, opinionsredaktör på tidningen Dagen.

För dig som åhörare är det viktigt att komma i god tid till debatten, eftersom den normalt sett blir fullsatt. I år kommer debatten inte heller att webbsändas – däremot kommer ett referat i Föräldrakrafts augustinummer.