Vi vill hylla goda exempel

2016 blir ett spännande år. Inte bara för att Föräldrakraft fyller 10 år i september. Framförallt är det första året då vi delar ut priset ”Bästa LSS-kommun”, i samarbete med Anna Barsk Holmbom och en mycket kompetent jury.

Du tror kanske att det inte finns någon kommun värd priset? Ja, det har vi hört månger gånger sedan vi lanserade priset, men vi har också fått ett stort antal riktigt lovande nomineringar.

Uppenbarligen finns många kommuner där man tar LSS, lagen om stöd och service, på allvar och verkligen satsar på kvalitet. Där enskilda och anhöriga inte ständigt måste kämpa och förklara för att rättigheter ska tillgodoses. Där man ser LSS som en tillgång.

Nej, det blir faktiskt inte sämre och sämre överallt. En av nomineringarna gäller en kommun som gjort stora framsteg efter att ha tillsatt rätt personer på rätt jobb.
Så visst är det fullt möjligt att leva upp till LSS intentioner och snart kommer vi att kunna visa upp goda exempel på detta.

Under 2016 fortsätter vi att vidareutveckla vår nya webb hejaolika.se. Efter drömstarten i november har webben haft betydligt högre besökssiffror än före omgörningen.
Nu jobbar vi vidare med nya funktioner. Snart har vi en egen platsbank med lediga jobb inom personlig assistans, parallellt med läsning om hur man utvecklar sin kompetens som assistent!

I denna utgåva har vi äntligen ett tema om att vara förälder med funktionsnedsättning. Om att leva som en vanlig familj, nästan. Missa inte Anna Pellas hemma hos-reportage med Ninnie Wallen­borg och hennes familj. I ett annat reportage ringar vi in viktiga frågor för föräldrar som har kognitiva funktionsnedsättningar. Även här blir det massor av tips, både till föräldrar och professionella.

Andra teman handlar om kollo och läger samt personlig assistans. Vi har också reportage och tips inför ”Sällsynta dagen” 29 februari, då vår omslags­kille, Mattias Wolf, är en av huvudpersonerna.