Viljan att hjälpa andra växte ur egen erfarenhet

Som kundansvarig på ett större assistansbolag försökte Marlene Eriksson tillgodose både den assistansberättigades, de anhörigas och assistenternas behov. Men hon glömde sig själv, och efter sex månader blev hon sjukskriven till följd av stress.

Marlene Eriksson beskriver vägen tillbaka som mycket lång, med perioder som till stor del handlade om att hålla näsan över ytan. Men så en dag, efter en mycket inspirerande föreläsning bestämde hon sig för att börja handla.

– Det som jag  tidigare upplevt vara bovarna i mitt liv vinkade jag adjö till, jag ifrågasatte vad som behövde förändras för att jag skulle må bra, allt ifrån relationer till att prioritera rutiner eller brist på rutiner som påverkade mitt liv som kost, sömn, lustfyllda aktiviteter med mera.

Hon fick också ifrågasätta relationen till sig själv, då hon ofta ”piskat” sig själv med destruktiva tankar som krävt mycket energi.

– Mitt nya tankesätt fick mig att inse att det inte var min arbetsgivare, min sambo, mitt nya liv som mamma eller allmän olycka som var boven. Det var jag som svikit mig själv eftersom jag inte lyssnat på signalerna i tid, varit ärlig mot mig själv, prioriterat vad som är viktigast för att jag ska må bra.

Med hennes egna erfarenheter utbildade hon sig till ICC-coach med specialisering inom stress och mental träning på Skandinaviska Ledarhögskolan, vars grundare Lars-Erik Uneståhl började forska om mental träning för snart femtio år sedan.

Därefter startade hon eget för att erbjuda dessa tjänster till bland annat personliga assistenter, arbetsledare och personalansvariga inom personlig assistans.

– Min övertygelse är att grundprinciperna i coaching och mental träning kan innebära stora livskvalitetsförbättringar för alla som lyckas implementera och handla efter dem i sina liv.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *