100 procent subvention kan lösa jobbkrisen, enligt S

100 procent i subvention – det vill Socialdemokraterna erbjuda kommunerna för att de ska bli bättre på att anställa personer med funktionsnedsättningar.
Det framkom när Ylva Johansson (S) och Bettina Kashefi (M) på måndagen möttes i en debatt på konferensen Mångfald och Företagande.

Konferensen anordnas för tredje året i rad av företaget Misa, som ett sätt att bryta fördomar och göra det möjligt för arbetsgivare och jobbsökande att träffas på ett annorlunda sätt.

Flera hundra personer samlades på måndagseftermiddagen på Scandichotellet i Sollentuna för att mingla, lyssna på föreläsningar och höra politiker debattera.

Bettina Kashefi, statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet, var försiktig med löften om nya satsningar men berättade att man nu läser igenom alla remissvar på Funka-utredningen, som har föreslaget stora förändringar i arbetsmarknadsstöden.

Ylva Johansson, vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, var mer frispråkig och lyfte bland annat fram S-förslaget att offentliga verksamheter bör kunna få 100 procent i subvention när man anställer personer som har funktionsnedsättningar.

– Det skulle alla vinna på, sa Ylva Johansson.

Förslaget övertygade dock inte Bettina Kashefi:
– Hur ska man kunna subventionera med 100 procent i den offentliga sektorn om man bara kan få 75 procent i den privata? sa Bettina Kashefi.