Appen ger makten till barnen – nu hyllas RättVisat

Appen RättVisat har gjort succé. Appen underlättar för barn och unga med funktionsnedsättningar att berätta om sig själva.

Nu har Bräcke diakoni utsetts till ”Årets bästa idéburna samhällsförbättrare” tack vare appen.

Det är Famna, riksorganisationen för idéburen välfärd, som har delat ut priset.

– RättVisat har ett tydligt fokus på brukarmakt, som är centralt i den idéburna sektorn. Bräcke diakoni har potential att nå ännu fler med appen än de redan gör. Den är ett bra exempel på att den idéburna välfärden ligger väl till i den digitala utvecklingen, säger juryns ordförande Jenny Hjalmarson, projektchef på Famna.

Mera fakta

Appen RättVisat – mitt digitala kommunikationspass ger barn och unga med funktionsvariation ett nytt sätt att kommunicera om sig själva.

Med hjälp av RättVisat kan användaren själv, familj och assistenter fotografera, spela in videoklipp och förklara vem användaren är och hur hen kommunicerar. Smidigt och lättillgängligt att visa för till exempel ny personal på boende och i skola.

Appen ökar möjligheten för barn och unga med funktionsvariation att bli medskapare i sin egen omsorg. Målgruppen är barn som har unika sätt att utrycka sin vilja och åsikter, och innovationen hjälper barnen att göra den viljan begriplig för fler. Genom användningen av en app på en läsplatta ökar barnets möjlighet att få makt över sitt eget liv.

Mer om prisutdelningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *