Bästa LSS-kommun: Nominera nu och lyft de som gör ett bra jobb

Efter Botkyrka 2016, Hudiksvall 2017 och Jönköping 2018 – vem tar 2019 års pris för Bästa LSS-kommun?

Missa inte chansen att lyfta fram kommuner och verksamheter som du tycker gör ett bra jobb. Nomineringstiden går ut redan den 30 april 2019, så lämna in ditt förslag omgående!

Det är tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning som har utlyst tävlingen om vilken kommun som är bäst i Sverige på LSS.

Priset ”Bästa LSS-kommun” ska gå till en kommun som är värd att uppmärksamma för positivt arbete med LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Bedömningarna kommer att göras utifrån LSS ledord om självbestämmande, inflytande, personlig integritet och delaktighet. Vidare kan juryn komma att bedöma hur kommunen fungerar både som politiskt organ, beslutsfattare och utförare.

Vilken kommun tycker du är värd priset? Kontakta oss nu för att nominera din favorit. Enklast gör du det genom att sända mejl till anna@abhutbildning.se eller valter.bengtsson@faktapress.se SENAST 30 april 2019.

Vem som helst kan nominera kommuner som förtjänar att vinna. Även kommuner kan nominera sig själva. Och det går även bra att nominera en del av en kommuns LSS-verksamhet.

Juryn består av experter på LSS och här ingår Elaine Johansson, Maria Johansson, Eva Olofsson, David Lega, Henrik Petrén och Harald Strand samt tävlingens initiativtagare Anna Barsk Holm­bom, ABH Utbildning och rådgivning, och Valter Bengtsson, chefredaktör.

 

Läs mer om tidigare års pris

Alla artiklar om Bästa LSS-kommun

Mera fakta – 10 insatser som ingår i LSS

1.  Rådgivning och annat personligt stöd som ställer krav på särskild kunskap om problem och livsbetingelser för människor med stora och varaktiga funktionshinder.
2.  Biträde av personlig assistent eller ekonomiskt stöd till skäliga kostnader för sådan assistans, till den del behovet av stöd inte täcks av beviljade assistanstimmar enligt 51 kap. socialförsäkringsbalken.
3.  Ledsagarservice.
4.  Biträde av kontaktperson.
5.  Avlösarservice i hemmet.
6.  Korttidsvistelse utanför det egna hemmet.
7.  Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år utanför det egna hemmet i anslutning till skoldagen samt under lov.
8.  Boende i familjehem eller bostad med särskild service för barn eller ungdomar som behöver bo utanför föräldrahemmet.
9.  Bostad med särskild service för vuxna eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna.
10. Daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder som saknar förvärvsarbete och inte utbildar sig.

 

Fler artiklar om detta ämne