Det bidde en tumme!

Personer med funktionsnedsättning som har aktivitets- eller sjukersättning får möjligtvis 75 kronor ”löneökning” i månaden i föreslagen budget från S-MP-V för 2015, trots alla omnämnanden i regeringsförklaringen!

Ålderspensionärer med motsvarande inkomst får däremot både lägre skatt och höjt bostadstillägg. Även arbetslösa och sjuka fick förbättringar.

Åter har en regering svikit den fattiga grupp som har aktivitets- eller sjukersättning för att de är funktionshindrade och därmed inte kan arbeta eller får ett arbete (även utlovade flexjobb som några kunde ha fått har försvunnit i budget).

2015 kommer således gruppen med aktivitets- eller sjukersättning betala 64 procent mer skatt än ålderspensionärer och de som har arbete.

Nu har även V svikit dessa fattiga personer!

Jag ser inga kommentarer från oppositionen om detta, vilket kanske inte är så konstigt då de i 8 år varit ansvariga för nuvarande situation.

Det kan synas lite pengar om för en medelinkomsttagare, men om denna grupp hade fått motsvarande skatt som ålderspensionärer hade det inneburit mellan 1,2 och 1,7 extra i månadslöner netto. Dvs. i snitt en och en halv extra månadslön! Om du har en nettolön på mellan 6500 – 7000 per månad är det mycket pengar.

I valrörelsen, och även i regeringsförklaringen, lät det annorlunda. Likaså i politikers kommentarer till FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”!

Men av alla löften bidde det ingenting, precis som i folksagan ”Mäster skräddare”!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *