Digital plattform ger vardagsstruktur för unga

Den nya digitala plattformen Picture my life ska hjälpa barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som adhd, autism och Downs syndrom, samt deras anhöriga och skolan att strukturera vardagen.

Idén till plattformen växte fram från en av grundarna, som är grafisk formgivare, men även mamma till en pojke med Downs syndrom.

– Hon hade länge letat efter en bra digital plattform som var lättanvänd, men inte kunnat hitta något som var optimalt på marknaden, berättar Yvonne Malmström Grimme, vd på Picture my life.

Plattformen, som är bildbaserad, kommer vara helt klar till skolstarten 2015, men redan nu lanseras den med funktionerna ”dagbok” och ”torget”. Senare tillkommer ett schemastöd.

– Det finns enskilda produkter på marknaden idag. Men många av dessa anser vi vara onödigt krångliga, vi tycker det är viktigt att föräldrar, skola men även till exempel mor- och farföräldrar känner sig bekväma nog att använda det digitala verktyget, säger Yvonne Malmström Grimme.

Idag använder många anteckningsböcker för att kommunicera mellan skola och hem. Företaget tycker att det är märkligt att man inte kommit längre tidigare med den digitala utvecklingen.

– Det är inte klokt att det inte funnits lättanvända lösningar tidigare. Vår plattform är webbaserad, så den kan användas både på dator, läsplatta och mobil. Med dagboksfunktionen kan man som förälder eller annan anhörig enkelt ha koll på vad som hänt på skolan, samt att det blir kul för barnen, eftersom man tar bilder på sig själv och visar upp vad man gjort, säger Yvonne Malmström Grimme.

Funktionen ”torget” blir som ett socialt nätverk, där man kommer ha gästbloggare samt att användarna får tillgång till ett forum där man kan tipsa varandra. Funktionen ”schema” kommer kunna användas av både skolan och familjen för att strukturera vardagen.

– Sen har vi såklart en lång önskelista om tilläggstjänster för framtiden. Vi är fyra kvinnor som byggt upp företaget med egna medel, och vi hoppas att vi kan växa, så att vi kan utöka plattformen i framtiden. Vi ser att man skulle kunna erbjuda plattformen för fler användargrupper till exempel, säger Yvonne Malmström Grimme.

Picture my life är en prenumerationstjänst, som kommer finnas tillgänglig för både skola eller privatperson att prenumerera på. Plattformen har redan testats av 27 familjer och feedbacken har varit positiv.

– Föräldrar och skola är oerhört positiva. Den feedback vi fått är att den underlättar vardagen och ökar kontaktmöjligheterna, säger Yvonne Malmström Grimme.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *