”Elhjälpmedel till rullstolar är framtiden”

Nu lossnar det på marknaden för elhjälpmedel till rullstolar.
– Det är framtiden, säger Lars Andersson på Hjälpmedelsexperten i Falun, vars drivaggregat från Stricker blir upphandlade i allt fler regioner och landsting.

På Leva & Fungera 26-28 mars kommer företaget att visa upp aktuella modeller från Stricker, både drivaggregat och armcyklar.

Båda produktgrupperna är väldigt populära hos användarna. Men vad gäller armcyklar är det fortfarande nästan omöjligt att få dem förskrivna som hjälpmedel. Det är bara Sörmland som godkänner påhängscyklar än så länge.

Drivaggregat, som kopplas på en rullstol, vinner däremot mark hos landsting och regioner.

– Våra drivaggregat är upphandlade i Sjuklövern (Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Sörmland, Örebro, Värmland och Dalarna) sedan december, och i mars blir det så även i Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Härjedalen. På sikt blir det så i hela landet, säger Lars Andersson.

Det finns många förklaringar till att drivaggregat lockar som alternativ till elrullstolar och elscootrar.

– Ett drivaggregat får man lätt in i en vanlig bil och man kan ta med det även på flygresan. Dessutom sparar man pengar om man slipper skaffa elscooter.

Lars Andersson är själv en av de entusiastiska användarna.

– Om man har levt ett aktivt liv länge med en manuell rullstol kan axlarna bli överutnyttjade, då kan det vara bra med ett elhjälpmedel, säger Lars Andersson på Hjälpmedelsexperten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *