Enklare och säkrare för dig som är anhörig eller jobbar inom vård

Hur förenklar man arbetet inom vården, som assistent och som anhörig? Om det vet Curt Jonsson på Modern Arbetsteknik en hel del. På Leva & Fungera kommer hans företag att demonstrera hur man kan jobba modernt och säkert med bland annat förflyttningar.

– Vi visar också ett helt nytt utbildningsmaterial som kommer på video, berättar Curt Jonsson, företagets grundare.

En viktig del i företagets utbildningar är att förenkla arbetet, bland annat genom att använda få men flexibla hjälpmedel.

– Jag tycker att man ska använda så universella hjälpmedel som möjligt, istället för att krångla till det med många olika hjälpmedel. Det är bättre att lyfta fram enkelheten.

Det Curt Jonsson hoppas på är att vårdpersonal och assistenter, men även föräldrar till barn med funktionsnedsättning, ska få bättre möjlighet till både utbildning och hjälpmedel.

– Det är mycket bättre med ett fåtal bra hjälpmedel och god utbildning, än att ha många hjälpmedel men bristande utbildning, säger Curt Jonsson.

Han ser det som ett stort samhällsproblem att det är sådan brist på personal.
– Men om man ser till att personal får utbildning och chefer tar ansvar då skulle många fler vilja jobba i vården, säger Curt Jonsson.

Modern Arbetsteknik grundades 1998 och nu, 20 år senare, satsar man på ett nytt utbildningsmaterial på video.

– Filmerna kommer att kunna användas som en minnesbank. Vi utbildar instruktörer som sedan kan ha videofilmerna som ett hjälpmedel ute på arbetsplatserna, säger Curt Jonsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *