Färgglad nyhet inför Leva & Fungera i april

Om några månader öppnar Nordens största hjälpmedelsmässa, Leva & Fungera i Göteborg 4-6 april 2017. Och nu mjukstartar vi på Föräldrakraft/HejaOlika vår rapportering om vad som är på gång. Vi inleder med Treax – en produktnyhet som många säkert vill prova på när mässan slår upp portarna.

Treax är namnet på ett smart system med färgglada tryckplattor för många olika former av träning och rörelse.

En ny funktion är ”Reaction mode” som gör det möjligt att testa reaktionsförmågan.

– När lysdioderna på någon platta börjar lysa, så skall man snabbt trampa till på den plattan för att släcka ljussignalen. Sedan ska man vara vaksam på när nästa platta tänds och då släcka den, berättar Sten Bodin på Actileg som visar Treax på Leva & Fungera i april.

– En annan ganska ny funktion är balansträning med tå och häl. Man ska hitta jämviktsläget framåt-bakåt för varje fot. Det är ett bra komplement till den vanliga balansträningen mellan vänster och höger fot, menar Sten Bodin.

Han tipsar även om att systemet kan användas på en magnetisk väggtavla för träning med händerna.

Träningen är utformad för många olika grupper av användare. Det passar för allt ifrån rehabilitering efter en förvärvad hjärnskada till motorisk träning for äldre och för utveckling av barns motoriska och kognitiva färdigheter.

– Det är lätt för en sjukgymnast, fysioterapeut eller användare att skapa individuella övningar för balans, koordination och viktfördelning/postural kontroll. Plattorna används både för träning med fötter och händer, säger Sten Bodin.

Actileg har en hemsidawww.actileg.com

 

PS.

Du vet väl om att vi samlar alla Leva & Fungera-artiklar på en specialsida? Titta in här för att alltid ha koll på de senaste nyheter om mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *