Fler utställare på Leva & Fungera

På företaget Accessum är det en merit att ha en funktionsnedsättning. På Leva & Fungera-mässan i Göteborg 21-23 april visar nystartade Accessum upp sina tjänster för en större publik. I denna artikel tipsar vi även om mässnyheter från Decon Wheel och Cema.

Accessum

Accessum kontrollerar tillgänglighetenVid årsskiftet knoppades Accessum av från Västerås Stad och nu erbjuder det nya företaget hjälp och rådgivning kring bland annat tillgänglighet. På Leva Fungera ska företaget informera om sitt tillgänglighetsarbete och erbjuda fler sina tjänster.

Accessums viktigaste produkt just nu är Hotell Intill som är en verksamhetslösning för inventering av tillgänglighet för funktionshindrade personer. Hotell Intill är en webbaserad produkt som gör det möjligt att skapa samarbetsplatser för lagring och delning av information. Med Hotell Intill kan man inventera tillgängligheten ute på fält med datorer som är uppkopplade på internet. Därmed ska genomförandet bli snabbare. I lösningen ingår formulär baserade på mallar från Boverket, Handisam och Accessums egenutvecklade.

{loadposition incontent}Föräldrakraft har pratat med Johan Winder som berättar att personalgruppen till största delen består av personer med fysiska funktionsnedsättningar. På Accessum är det en merit att ha funktionsnedsättning.

Accessum anordnar även kurser om lagstiftning som berör tillgänglighet. Vidare har man praktiskt inriktade upplevelsedagar som ska ge bättre insikter och attityder kring tillgänglighet.

Mer information finns på www.accessum.se och http://www.intill.nu

Decon Wheel AB

E-move på vägTillbehör för manuella rullstolar är affärsidén för Decon Wheel AB i Hyltebruk i Halland.

Föräldrakraft har pratat med Erik Österlund som ansvarar för marknad och försäljning. Han berättar att Decon Wheel kommer till Leva Fungera med två olika hjul och några olika elektriska produkter till rullstolar.

Domito Sport är ett lättviktviktshjul som är starkt och underhållsfritt. Spiderwheel är även det underhållsfritt, men håller dessutom för lite tuffare tag och för en brukarvikt på upp till 150 kg. Den finns i flera olika färger och tre olika storlekar.

Decon e-drive är ett drivaggregat som monteras på manuella rullstolar och styrs med joystick. Går att programmera för individuell anpassning men kan även utrustas med vårdarmanövrering.

E-move är en batteridriven drivring som ger extra kraft till manuella rullstolar. Den finns i olika dimensioner och med olika procents krafttillförsel. Batteriet väger cirka 2,5 kg och räcker normalt för 15 km.

Mer information om Decon Wheel på http://www.deconwheel.se

Cema Medical

Kalmartrampen firar 10-årCema Medical AB som finns i Västerhaninge strax utanför Stockholm kommer till Leva Fungera med sin tioårsjubilerande produkt Kalmar-Trampen.

Kalmar-Trampen är ett väl utprovat hjälpmedel som dagligen används av tusentals människor på rehabkliniker, sjukgymnastikavdelningar, dagcenter, sjukhem etcetera.

Att träna med Kalmar-Trampen påverkar bland annat blodcirkulation och ämnesomsättning. Cyklingen hjälper till att lösa upp och minska muskelspasticitet och den har förebyggande effekter vad gäller risker för bland annat blodpropp.

Läs mer om Cema Medical på http://www.cemamedical.se/index.do

Är ditt företag eller organisation också utställare på Leva & Fungera? Skriv ett mejl till annette.wallenius@faktapress.se och berätta vad ni planerar för aktiviteter på mässan.