Föräldrakraft får beröm av organisationstidningar

Föräldrakraft får stor uppmärksamhet hos olika handikappförbund. CF-bladets (Riksförbundet för Cystisk fibros medlemstidning) redaktör Kristina Radwan och Autism Uppsalas redaktör Fredrik Hjelm recenserar tidningen i sina senaste upplagor.
   
”Lite Ernst Kirchsteiger, lite Sverker Olofsson”, skriver Fredrik Hjelm när han beskriver tidningen. Han menar att tidningen lyckats hålla en positiv inriktning, men samtidigt plockar fram viktiga ämnen och ger tips och råd.

Kristina Radwan håller med, men understryker att det är viktigt att tidningen vågar ta tag i svårare ämnen för att hålla i längden. ”Jag menar inte att det är fel att ha ett positivt anslag, tvärtom, men om tidningen ska ha en lång livskraft och få en djupare betydelse i handikappvärlden krävs att man också tar tag i de stora gemensamma ämnena”, skriver Kristina Radwan.

Fredrik Hjelm gillar dock det positiva upplägget och funderar kring varför man aldrig förr hört kändisar gå ut om sina fantastiska barn med särskilda behov, ”för visst måste det finnas fler kända svenskar som har barn med funktionshinder?”.

Den lilla plats funktionshindrade får i media är för liten och nu hoppas han att få se fler kändisar tala ut om sina anhöriga med funktionshinder. Ett hopp vi på redaktionen hoppas kunna leva upp till på bästa möjliga sätt. Det väntar många spännande kändisar bakom knuten.

”Föräldrakraft kompletterar samlingen av föräldratidningar genom att rikta sig till dem som har barn och ungdomar med funktionshinder. Och det är ju bra. Faktiskt också unikt! Vid en snabbkoll hittar jag ingen direkt motsvarighet i hela Europa”, skriver Fredrik Hjelm vidare.

Kristina Radwan menar att det kan vara bra med en tidning med så pass stort spektrum, ”när jag läser den inser jag vad bra det är att läsa om andra handikapp någon gång, att CF-världen riskerar att bli lite snäv”.

Hon gillar att tidningen känns professionell och skriver att ”tidningens legitimitet och unika profil vilar på att man vågar ta stora grepp om tillvaron för barn och ungas vardag, annars hamnar man bara i ett onödigt konkurrensförhållande till de tidningar som redan finns”. Hon välkomnar Föräldrakraft som ett bra komplement till alla organisationstidningar.

Riksförbundet för Cystisk fibros hemsida: www.rfcf.se
Riksföreningen Autisms hemsida: www.autism.se
Föreningen Autism Uppsalas hemsida: www.uppsala-autism.com

Tycker du också att tidningen är en bra blandning av Kirchsteiger och Olofsson? Eller är du missnöjd med något eller saknar det som känns viktigt för dig?
Maila chefredaktör Sara Bengtsson idag och gör din röst hörd så att vi kan göra Föräldrakraft till en tidning för Dig.