Föräldrars återhämtning på agendan vid nationell konferens

– Jag trodde att det var en bra lösning att jobba natt samtidigt som barnen var små, men resultatet blev att jag inte sov bra alls, och ständigt var på jakt efter sömn och tupplurar. Då började jag fundera på vad sömnen har för betydelse för hälsan, berättar Mirjam Ekstedt.

Den 10-11 mars hålls den nationella konferensen ”Livets möjligheter” som riktar sig till anhöriga, personal och beslutsfattare kring barn, unga och vuxna med flerfunktionsnedsättningar.

En av föreläsarna på konferensen är Mirjam Ekstedt, sjuksköterska och sömnforskare, vars intresse för sömn startade när hon som småbarnsförälder jobbade natt.

Mirjams föreläsning handlar om möjligheter till återhämtning när sömnen störs, och ingår under temat ”Inspiration till hälsa och välbefinnande”.

Utöver detta är konferensen indelad i ytterligare tre block med fokus på kommunikation och samspel, hjälpmedel och behandling, samt att leva ett gott liv som vuxen. Totalt finns ett 20-tal föreläsningar och workshops att välja mellan.

Konferensen Livets möjligheter anordnas av Nationellt kompetenscentrum anhöriga i samarbete med de tre organisationerna SRF (Synskadades riksförbund), FUB (Riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) och Föreningen JAG, och äger rum på Essinge konferenscenter i Stockholm.