Goalball backas av ny sponsor

Placeringarna i Paralympics i Peking gav både herrarna och damerna biljett till VM-turneringen i England nästa år.

– Siktet är inställt på VM och redan i höst har vi ett par träningsläger, säger en av ledarna, Torsten ”Totte” Karlsson.

Goalballspelarna tränar allsidigt, och snart är det dags för hårdkörning igen.

– Killarna och tjejerna har ett par veckor återhämtning, men sedan återgår vi till tuff fysikträning, säger Torsten Karlsson.

Fysikräningen leds numera av Niclas Grön, som även tränar skidlandslaget.

– Han har en kontinuerlig uppföljning av alla spelare. Vi mejlar och talas vid per telefon och träffas några gånger per år. Han har en personlig vinkling på alla träningsupplägg.

Träningen är individanpassad, men grundformeln är densamma för alla. Det handlar om att träna styrka i gym med vikter, men också att träna med den egna kroppen, som armhävningar och situps.

– Man tränar även mycket explosivitet, bland annat genom hoppövningar, säger Torsten Karlsson.

I dagarna har goalballförbundet fått klart med en ny sponsor, Relacom, som ska stötta goalballförbundet fram mot VM nästa år.

– Det här är mycket glädjande och betyder mycket för oss.

Hur mycket Relacom stöttar goalballförbundet med har Föräldrakraft ännu inte uppgift om, annat än att det rör sig om ”sexsiffriga belopp”.

– Mycket pengar blev det. De ville sponsra något specifikt och avgränsat. VM nästa år är en sådan avgränsning, säger Britt-Marie Rydh Berner på Stockholms handikappidrottsförbund.