Här får jobbsökande möta företag som gillar mångfald

Intresset för att anställa personer med funktionsnedsättningar ökar, åtminstone om man får tro intresset för Misas konferens ”Mångfald och företagande”.
– Förra året hade vi 25 företag på plats och nu har redan fler än 60 företag anmält att de vill delta, säger Stefan Lahti, vd för Misa.

Det är alltifrån storföretag som Coca-Cola till små hunddagis som kommer att medverka på konferensen, som äger rum den 29 september på Clarion Hotel Sign i centrala Stockholm.

Syftet med konferensen är att arbetsgivare och personer med funktionsnedsättningar ska träffas.
– Vi bjuder in både företagare och personer med funktionsnedsättningar och har vi tur skapar det möjlighet till anställningar, säger Stefan Lahti.

Bakgrunden är att Misa tyckte att det var för få företagare representerade när det anordnats samtal om jobb för personer med funktionsnedsättning.
– Jag var exempelvis på en rundabordskonferens för Stockholms län men de enda som satt runt bordet var organisationer, tjänstemän och kommuner – inga företagare. Då kom vi på Misa överens med HSO i Stockholm om att ordna en mingelkonferens med företagare, berättar Stefan Lahti.

Är det ett bra tillfälle att söka jobb på konferensen den 29 september?
– Ja, det tror jag. Vi måste skapa tillfällen då företag och personer med funktionsnedsättningar de facto möts och lär känna varandra, säger Stefan Lahti.

Är alla de 60 företagen intresserade av att anställa?
– De är i vart fall intresserade av att öka mångfalden, träffa föreläsare inom området och en del har säkert lediga jobb.

Tycker du att konferensen har varit framgångsrik?
– Det gick över förväntan när vi anordnade konferensen förra året. Vi visste inte om någon skulle komma över huvud taget men vi hade 25 företag och 200 besökare. Eftersom det gick så bra kör vi i år igen och nu ser det ut som att vi fördubblar, säger Stefan Lahti.