Hon får toppjobbet: Nu måste fler företag slåss för barns rättigheter

Charlotte Petri Gornitzka blir högsta chef för internationella Rädda Barnen.
– Min ambition är att bli ännu effektivare i kampen för barns rättigheter, säger Charlotte som varit chef för Rädda Barnen i Sverige sedan 2002.

Hon är första svensk som blir chef för International Save the Children Alliance och har fått det nya jobbet i hård internationell konkurrens.
Save the Children är paraplyorganisation för 28 medlemsorganisationer som är verksamma i 120 länder. Huvudkontoret finns i London.

Sedan Charlotte Petri Gornitzka tillträdde 2002 som Rädda Barnens generalsekreterare har intäkterna ökat avsevärt och Rädda Barnen har blivit en av de ledande aktörerna inom den internationella organisationen.

– Jag kommer sätta ännu högre mål att få fler med oss i vårt viktiga arbete att förbättra villkoren för barn världen över. Till exempel måste vi få fler företag att känna sig delaktiga och ta ansvar i det arbetet, säger Charlotte Petri Gornitzka.

Charlotte Petri Gornitzka ingår i den referensgrupp som är knuten till Föräldrakraft. Hon har också medverkat i intervjuer i tidningen och bland annat berättat om den egna familjens kamp för ett barn med funktionsnedsättning.

Här är Rädda Barnens pressmeddelande