Nyheter

Ingen av vinnarna har varit perfekta, men de har gjort sitt bästa

Denna artikel handlar om

Ledare ur Föräldrakraft nr 1, 2019 som utkom 12 mars 2019
Valter Bengtsson

Valter Bengtsson, chefredaktör för Föräldrakraft. Foto: Linnea Bengtsson.

 

Nu öppnar vi på nytt nomineringstiden för tävlingen Bästa LSS-kommun.
Fjolårets seger togs hem av Jönköping för kommunens kloka hantering av personlig assistans för personer som fått avslag hos Försäkringskassan.

Dessförinnan var det Hudiksvall och Botkyrka som utsågs till vinnare 2017 respektive 2016.

Det är minst sagt en tuff utmaning att uppnå titeln Bästa LSS-kommun med tanke på de hårda sparkrav och lika hårda attityder som förkämpar för LSS ofta möter. Ingen av vinnarna har varit perfekta. Men de har gjort sitt bästa inom en eller flera LSS-områden.

Juryn har inte heller någon enkel uppgift. Ett föredömligt jobb inom en av de tio LSS-insatserna är ingen garanti för att kommunen klarar övriga insatser bra. Lyckade satsningar på delaktighet säger inget om kvalitet och kompetens i övrigt. Och framgångar ett år kan snabbt raseras.

Kanske är det så att ingen kommun helt lever upp till de ambitiösa målen i LSS

För en tidning som Föräldrakraft är det viktigt att granska och uppmärksamma brister.

Men samtidigt vill vi lyfta fram de goda exemplen, och då passar tävlingen Bästa LSS-kommun in bra som verktyg för att hitta föredömen.

Självklara vinnare är svåra att hitta. Kanske är det så att ingen kommun helt lever upp till de ambitiösa målen i LSS. Men i så fall är det ännu viktigare att uppmärksamma de kommuner som gör sitt bästa.

Det är Sveriges 290 kommuner som har huvudansvaret för att LSS-insatserna fungerar bra i vardagen för de mer än 65 000 användare som har rätt till en eller flera av insatserna.

Vem som helst kan nominera kommuner som förtjänar att vinna. Även kommuner kan nominera sig själva. Och det går även bra att nominera en del av en kommuns LSS-verksamhet.

Hjälp oss att hitta en värdig vinnare 2019. Kontakta oss nu för att nominera din favorit. Enklast gör du det genom att sända mejl till anna@abhutbildning.se eller valter.bengtsson@faktapress.se senast 30 april!

 

Annons
Annons för Humana
Annons
Annons för HEA Medical
Annons
Annons för Tobii Dynavox
Annons
Annons för JAG
Annons
Annons för Move & Walk
Annons
Annons för Etac
Annons
Annons för Primass
Annons
Annons för Tidvis
Annons
Annons för Etac
Annons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *