”Jag tänker med tacksamhet på Karl Grunewald”

– Det finaste pris jag kunnat få, från en stiftelse som aldrig vacklar i sitt samhällsengagemang.
Det säger en stolt och rörd Christina Renlund som tilldelas 2017 års Intrapris från Stiftelsen Intra.

Samtidigt uppmanar hon till kamp för att försvara LSS.

– Jag tänker på mina mer än 40 år i området och på det stöd, det gensvar och den generositet och gemenskap jag mött. Och så tänker jag med beundran och tacksamhet på Karl Grunewald, Intras grundare och eldsjäl, säger Christina.

Som ung, nyutbildad psykolog mötte hon Karl Grunewald på Salberga redan 1975. LÄS ÄVEN: Karl Grunewald: Att övertyga blev mitt livs innehåll

– Tänk att ha haft en sån förebild. Vi behöver kämpa för vårt område, nå ut med och skapa kunskap och försvara rättigheter för barn, unga och vuxna med särskilda behov och deras familjer. Kämpa  för LSS, säger Christina.

Intras motivering att tilldela Christina priset lyder så här:

”Efter 30 år som psykolog, främst inom barnhabiliteringen, började Christina Renlund sammanfatta sina kunskaper och erfarenheter. I en rad böcker och otaliga föredrag har hon visat oss hur vi kan hjälpa barn med funktionsnedsättning att berätta. Hon har byggt kunskap utifrån från det barn, syskon och anhöriga själva säger och hon har idogt pekat på barns behov av att förstå och bli lyssnade till. Christina har lärt tusentals professionella och föräldrar att bli bättre på att prata med barn.”

Priset delas ut på Intradagen den 26 september och strax därefter, den 28 september, medverkar Christina Renlund även på bokmässan i Göteborg.

– Det blir spännande samtal med anhöriga och nära ur boken ”Du får väl säga som det är”. Vi vill välkomna många, säger Christina Renlund.

Mer om Christina Renlund på Bokmässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *