Mässan som älskar hjälpmedel

Föräldrakraft är officiell mässtidning för FRI 2013 i Malmö den 9-10 oktober 2013. ”Älskade hjälpmedel” är temat och både mässarrangören Hjälpmedelsteknik Sverige och Föräldrakraft vill visa fördelarna med den snabba utvecklingen inom hjälpmedel.

– Ett aktivt liv kräver bra och moderna hjälpmedel. Problemet är att kunskapen är alltför dålig. Vi vill lyfta fram möjligheterna, säger mässans projektledare Annette Sandström  och Föräldrakrafts chefredaktör Valter Bengtsson.

Fjolårets FRI 2012 hade cirka 5000 besökare och 100 utställare och mässan siktar på att överträffa detta.

För första gången anordnas mässan på nybyggda Malmömässan med bättre tillgänglighet, enklare transporter och fler handikapparkeringar. En annan nyhet är att mässan ordnar dagsresor med buss från bland annat Halmstad, Växjö och Kalmar.

Ett lyft för mässan blir att de många föreläsningarna för första gången anordnas inne i mässhallen, i nära anslutning till utställningsmontrarna, för att underlätta för besökarna.

Dragplåster är bland annat Mikael Andersson (bilden) som föreläser om ”att göra det omöjliga möjligt”. Från socialdepartementet medverkar Ulrik Lindberg med senaste nytt om Fritt val av hjälpmedel.

Läs mer om mässan på www.fri2013.se