Nu fokuserar vi ännu mer på handfasta tipsartiklar

Visst är det märkligt att utlovade förbättringar så ofta rinner ut i sanden, eller ibland leder till raka motsatsen.

Hur blev det exempelvis med moderniseringen av vårdbidrag och handikappersättning som genomfördes för snart ett år sedan? Blev det enklare och mer rättvist som utlovat?

Nej, att döma av kommentarer från många av våra läsare har det varit både krångligt och tidsödande att ansöka. Och bedömningarna har i många fall blivit hårdare, med sänkta ersättningar som följd!

En läsare skriver: ”Jag blir så förvirrad över de nya reglerna! Har en vuxen son med grav språkstörning och min rädsla är att han tappar sin ersättning eftersom det utifrån nya regler bara handlar om merkostnader. Hjälp i den dagliga livsföringen verkar inte gälla för ersättningen längre.”

Är det verkligen lämpligt att kalla detta för modernisering eller reformering? Grupper som redan har det tufft, får det ännu sämre.

Tyvärr minskar möjligheterna till kritisk granskning av den här typen av förändringar. Oberoende journalistik utarmas när mindre seriösa företag som Facebook slukar allt mer av annonsörernas pengar. Resurserna minskar i rasande takt för alla riktiga tidningar. Det gäller även Föräldrakraft.

Vi väljer därför att fokusera ännu mer på handfasta tipsartiklar, vilket vi tror kan göra störst skillnad för våra läsare just nu. I det här numret har vi flera guider om olika stöd för personer med funktionsnedsättningar. Vi har valt att lyfta fram detta som en egen sektion kallad ”Stöd och service” och dessutom med en egen förstasida.

Nu vill vi gärna ha tips och förslag från er läsare. Vilka guider behövs för att underlätta? Vilka problem behöver belysas? Hur kan lösningarna se ut? Mejla mig på info@faktapress.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *