Ny tidning ska inspirera unga funktionshindrade

David Lega har gjort sig känd med meriter som världsmästare, kläddesigner, föreläsare och entreprenör. Men engagemanget slutar inte där, nu startar mångsysslaren en helt ny tidning som vänder sig till unga funktionshindrade. Tidningen ska vara ett inspirationsmagasin för alla funktionshindrade, främst i åldrarna mellan 16 och 30 år.

– En liknande tidning finns inte på marknaden och vi vill inspirera alla unga unika människor till att se möjligheterna istället för problemen.

Tidningen kommer fungera som ett vanligt livstilsmagasin med bland annat modereportage, inredning och hälsa. Pr-konsulten och journalisten Leif Simonsson berättar att man vänder sig till alla unga människor som av någon anledning är unika.

Tidningen Unique Generation ska vara ett inspirationsmagasin.

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara finns människor med fysiska funktionshinder. Människor med psykiska funktionshinder ska få lika stor plats i vår tidning. Vi vänder oss till alla, säger han.

Unique Generation ska vara trendigt och lyfta fram bra förebilder i rampljuset. Första numret av tidningen kommer den 15 december och utkommer sedan med sex nummer per år. Försäljning kommer ske via handeln och prenumerationer.