Nyheter |

Ny webbsajt för unga ska stoppa ökningen av självmord

goran_hagglund153_134_0.jpg
ANNONS
Annons för HEA

I denna artikel

Allt fler unga kvinnor begår självmord. Under 2006 begick nästan 350 unga tjejer självmord. För att hejda ökningen drar regeringens Göran Hägglund igång en ungdomsmottagning på internet.

Allt fler unga kvinnor begår självmord. Under 2006 begick nästan 350 unga tjejer självmord, vilket var en ökning med 100 jämfört med sex år tidigare. För att hejda ökningen drar regeringen igång en ungdomsmottagning på internet.

Den nya webbsajten drar igång på allvar i slutet av året. Om satsningen faller väl ut räknar socialminister Göran Hägglund med att även BUP, barn- och ungdomspsykiatrin, flyttar ut på nätet.

– Hjälpen måste finnas där ungdomarna finns. Inte som en ersättning för den personliga kontakten. Absolut inte. Men som ett komplement. Det är där vi kan vara till ytterligare hjälp. Det är där vi kan vara till ytterligare nytta, sa Göran Hägglund på Psykiatridagarna i Kista den 13 maj.

Hägglund är mycket hoppfull inför lanseringen av ungdomsmottagningen.se.
– Jag tror mycket på detta, men jag tror också att vi kan behöva gå vidare med BUP på nätet, sa Hägglund.

Den virtuella ungdomsmottagningen har redan en webbsida på www.ungdomsmottagningen.se, men den innehåller bara en kort presentation av planerna samt länkar till dagens ungdomsmottagningar runt om i landet.

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content