Nytt gånghjälpmedel tar dig närmare händelsernas centrum

Ett nytt gånghjälpmedel för barn och vuxna med stora motoriska funktionsnedsättningar har under december lanserats av Made for Movement.

– Det har funnits en lucka på marknaden för barn och vuxna med ganska låg funktionsnivå som inte kan viktbelasta och har låg stabilitet i bålmuskulaturen, säger Fredrik Rosengren, VD på Made for Movement AB.

Kommer nära

Gånghjälpmedel är ibland skrymmande för att användaren ska kunna vara med i ”händelsernas centrum”, menar Fredrik Rosengren.

– Det gör att det blir svårt att delta i aktiviteter. Vårt nya gånghjälpmedel gör att användaren kommer nära och kan delta i aktiviteter stående eller enkelt delta i rörelseaktiviteter med vänner.

Syftet med nya Xplore är att skapa mer närhet, oberoende och flexibilitet. Bålstödet på Xplore både korrigerar och rätar upp kroppen för bästa positionering. En dynamisk ram guidar på båda sidor och möjliggör självständig gång över längre sträckor.

Frihet utomhus

Xplore är godkänd för utomhusbruk. Eftersom den enligt Made for Movement är både lätt och enkel att anpassa hoppas företaget att Xplore blir perfekt för nya äventyr, vara med vänner och känna frihet.

Mer information om Xplore finns på Made for Movements webbsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *