Rullstolslyft med italiensk stil

Många rullstolsburna bilister har ledsnat på hjälpmedel som ser ut omoderna ut. Italienska Fiorella Wheelchair Systems försöker ändra på det med en ny rullstolslyft.
Svenska Autoadapt har fått rätten att sälja rullstolslyften i hela världen.

Fräscht och funktionellt – där hjälpmedlet smälter in i bilens interiör – är mottot för den nya generationens bil­anpassningsprodukter.

– Vi vill slå ett slag för att människor med rörelsesvårigheter ska kunna ha samma krav på en snygg bil som vilken bilköpare som helst, säger Harald Frey­tag, marknadschef på Autoadapt, Euro­pas ledande anpassningsföretag inom branschen bilanpassning för personer med en funktionsnedsättning eller nedsatt rörelseförmåga. Företaget är representerat i över 50 länder.

Rullstolslyften Fiorella är kompaktare än andra rullstolslyftar som finns på marknaden och kan därför monteras även i mindre bilmodeller.

Detta öppnar nya möjligheter för den som vill ha en rullstolslyft monterad i sin bil.

– Modellspecifika monteringskonsoler borde vara ett lagkrav i alla länder. Tack vare våra säkerhetstester med rullstolslyft och monteringskonsoler vet vi att en person i rullstol åker säkert med en Fiorella Rullstolslyft även om olyckan är framme, säger Harald Freytag.

Läs mer: www.autoadapt.se