Så får du sommarjobb genom Misa och Stockholm stad

Ferietjänsten som Misa Ung erbjuder vänder sig till dig i åldersgruppen 16-19 år och som har behov av en särskilt anpassad arbetsplats och behöver anpassning av arbetsuppgifter.

Du som har en funktionsvariation har förtur och är du intresserad av ett feriejobb och vill veta mer så ansöker du om en plats på Stockholm Stad hemsida.

OBS! Du måste göra din ansökan senast den 9 mars.

Har hjälpt 100 unga

Under de tre åren som samarbete med ”Ferietjänsten” pågått har Misa bidragit med att 100 ungdomar fått ett bra sommarjobb och ett individuellt stöd.

Vi frågade Rawa som är arbetskonsulent och arbetar med Ferietjänst, varför tycker vi på Misa att det är så viktigt att ungdomar får sommarjobb:

– Att få sommarjobba är jätteviktigt. Det är första steget ut i arbetslivet och det ger dig viktiga och nya erfarenheter. På ditt sommarjobb kan du skapa nya relationer och kontakter samt förstå hur det är på en arbetsplats och vad som krävs för att få lön. Sommarjobbet är en jättebra möjlighet att få känna på ett yrke och kanske kan det också ge dig inspiration till att gå vidare med en utbildning.

– Dessutom är sommaren lång och det kan vara ett skönt avbrott med att få chansen att få jobba i tre veckor. Att få tjäna egna pengar för första gången är förstås också stort! säger Rawa

Här kan du läsa vad två unga som fått stöd av Misa tycker om Ferietjänst

Jag tycker att Misa har gjort ett bra jobb. Jag hade nog inte förstått lika mycket själv. Misa hjälpte mig första dagarna när jag fick många nya instruktioner: göra detta, göra detta, göra detta. Misa kunde förklara. Det hade gått utan, men blivit svårare.

”Jag har goda erfarenheter av Misa. De bryr sig, är engagerande, jobbar på ett bra sätt, de peppar mig och är positiva.”

Vill du veta mer om Ferietjänst så är du välkommen att kontakta oss på Misa Ung

Ida Thorell, affärsområdeschef Misa Ung
E-post: ida.thorell@misa.se
Mobilnr: 0760 – 28 55 69

Maria Heimer-Åkerlund, samordnare Misa Ung
E-post: maria.heimer@misa.se
Mobilnr: 0707-44 95 66

Mer information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *