”Skamligt av KD att förespråka skattehöjning”

– Vi är förfärade över KD:s besked idag att ta bort den av regeringen införda skattesänkningen på sjuk- och aktivitetsersättning, säger Elisabeth Wallenius, ordförande Funktionsrätt Sverige, i ett uttalande idag.

HejaOlika har tidigare uppmärksammat att Moderaterna vill höja skatten för denna grupp. Liberalernas Bengt Eliasson har kraftigt kritiserat M för detta förslag.

Idag avslöjades oväntat att Kristdemokraterna också vill höja skatten.

Höjningen berör personer med funktionsnedsättning som aldrig kan arbeta får sjuk- eller aktivitetsersättning på den så kallade garantinivån. Den ligger idag på maximalt 9 590 kr i månaden, efter den senaste ökningen på 300 kr i månaden.

Att som Ebba Busch Thor dessutom säga att det är en mycket varsam och marginell förändring är ett hån

– Att man ens kan komma på tanken att genomföra en förändring som innebär en försämring för de personer som redan lever under så knappa förhållanden är omöjligt att förstå. Att som Ebba Busch Thor dessutom säga att det är en mycket varsam och marginell förändring tycker jag är ett hån mot de här personerna.

– Jag tycker att detta är skamligt. Vi förväntar oss nya besked  från Kristdemokraterna i den här frågan, säger Elisabeth Wallenius.

KD och M räknar med att göra en besparing på 480 milj på den här höjningen av skatten. Båda partierna föreslår samtidigt mångdubbelt större skattesänkningar för andra grupper.

Läs mer

Fler artiklar om skattehöjningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *