Nyheter |

Spring världens största halvmaraton för de glömda syskonen

Tröjan som kommer att synas på många löpare i Göteborgsvarvet.

I denna artikel

Löpartävlingarna duggar tätt, men nu finns en sällsynt bra anledning att springa. När Göteborgsvarvet äger rum kan man välja en startgrupp som stödjer Ågrenskas verksamhet för barn med sällsynta diagnoser.

Löpartävlingarna duggar tätt, men nu finns en sällsynt bra anledning att springa.

När Göteborgsvarvet – världens största halvmaraton – äger rum den 23 maj 2015 kan man välja en startgrupp som stödjer Ågrenskas verksamhet för barn och unga med sällsynta diagnoser.

 

 src=
Ågrenskas verksamheter har haft samarbete med Göteborgsvarvet även tidigare år.

 

– Alla som väljer att springa GöteborgsVarvet till förmån för Ågrenska bidrar till att syskon till barn med olika funktionsnedsättningar får komma på ett läger och träffa andra i samma situation, säger Johanna Skoglund, koordinator för familjeverksamheten på Ågrenska söder om Göteborg.

– På Ågrenska har vi under många år intresserat oss för syskonens situation och syskonrollen i familjer som har barn med svår sjukdom och/eller funktionsnedsättningar. Syskon behöver erbjudas kunskap, nätverk och aktiviteter som stärker dem, berättar Johanna.

Ågrenska är en av tre verksamheter som får bidrag från Göteborgsvarvet. De båda övriga är Clowner utan gränser och Stadsmissionen.

Läs mer om loppetwww.goteborgsvarvet.se

    

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content