SVT storsatsar på Paralympics i Sotji

Paralympics i Sotji 7-16 mars kommer att bevakas bättre än någonsin. I Sverige har SVT rättigheterna och Max Bursell som är projektledare på SVT Sport svarar på Föräldrakrafts frågor om bevakningen av Paralympics.

Var kommer ni sända?
– Vi kommer att sända i SVT2 i första hand. Mycket sänds också exklusivt  i SVT Play eftersom det pågår flera sporter samtidigt.

Hur mycket kommer ni sända?
– Vi sänder i regel från tidig morgon till någon gång på eftermiddagen, varje dag. Sen har vi ett timslångt magasin varje kväll med reportage och höjdpunkter.

Hur stor satsning är det i år från SVT?
– Det är den i särklass största satsningen vi har gjort på Paralympics. Den största skillnaden är att vi direktsänder tävlingar i en mycket större utsträckning tidigare. Tidigare har vi i första hand skickat reportageteam, den här gången har vi också kommentatorer på plats. Totalt skickar vi 17 personer till Sotji.

Varför är det större i år?
– Den här gången får vi tillgång till högklassiga tv-produktioner från alla tävlingar och matcher. Så har det inte varit tidigare, då har vi ofta fått filma själva med en reportagekamera. Nu har vi möjligheten att direktsända och då ska vi självklart ta den möjligheten.

Hur har intresset för Paralympics utvecklats i ett längre perpsektiv?
– TV-produkten Paralympics har utvecklats väldigt mycket på senare år. Channel 4 i London gjorde till exempel en jättesatsning 2012, och sånt driver på utvecklingen. Ju bättre tv-produktioner vi kan presentera desto fler tittare tror jag kommer få upp ögonen för de otroliga prestationer som görs under Paralympics.