Nyheter

Uppstickare lanserar nya hjälpmedel för förflyttning

Denna artikel handlar om


Annons
Annons för Misa

Partnerinformation från NKA
Att vara anhörig
Nya webbinarier om anhörigfrågor NKA-podden tipsar om stöd och strategier Samtalsgrupp kostnadsfritt stöd Fler tips på NKA:s egen temasida
Partnerinformation från Humana
Humana tipsar
Logopedens bästa råd!
När Josefin fick en son med autism valde hon att bli jurist
Parapepp inspirerar till aktivitet
Fler tips på Humanas temasida

Vi satsar hårt på att vara ute och visa hands-on, säger Stefan Johansson
Stefan Johanssons företag Pernova lanserar nya hjälpmedel från Master-Care.

Stefan Johanssons företag Pernova lanserar nya hjälpmedel från Master-Care.

 

Kan en liten uppstickare skaka om marknaden för förflyttningshjälpmedel? Det hoppas Pernovas ägare Stefan Johansson som lanserar massor av nya produkter på Leva & Fungera i mars.

– Vi släpper bland annat ett 30-tal hjälpmedel från danska Master-Care. De har högre kvalitet och bättre funktioner än konkurrenternas produkter, men av den anledning är de tyvärr inte alltid billigare, säger Stefan Johansson.

Master-Cares produkter för förflyttning, vändtäcken och liknande har utvecklats och tillverkats under 30 års tid, men trots närheten till Danmark är det först nu de på allvar börjar marknadsföras i Sverige.

– Ett annat företag försökte men lyckades inte komma ut till arbetsterapeuter och professionella. Vi satsar mycket hårdare på att vara ute och visa hands-on, säger Stefan Johansson.

Han har höga förhoppningar på att kunna förändra marknaden, och framförallt göra livet lättare för slutanvändarna.

– Tillverkaren Master-Care är fruktansvärt duktiga på innovationer. Med deras produkter blir det enklare att komma upp från liggande till sittande. Det går bra att sitta eller ligga kvar på lyfttäcket, som är i ett material som andas och mycket behagligare än att sitta på en lyftsele som de flesta tillverkare rekommenderar att ta bort från stolen. Jag tror att vår lansering blir en riktig ”hit”.

Stefan Johansson köpte företaget Pernova, som finns i Vindeln i Västerbotten, tillsammans med sin sambo Jessica Eriksson 2016. De har sedan dess renodlat sortimentet och nischat in sig på lyft och förflyttningar.

Vill sexdubbla försäljningen

Idag omsätter Pernova 6 miljoner kronor, och är alltså bra mycket mindre än många andra hjälpmedelsföretag. Stefan Johansson har själv tidigare arbetat i ett par av jättarna.

Målsättningen är dock hög – på fem år ska försäljningen nästan sexdubblas till 35 miljoner.
Just nu jobbar man därför på högvarv, med alltifrån lansering av helt ny webbsajt till att få alla nya produkter klara till mässan.

– Vi vill få allt klart till Leva & Fungera. Det blir som en plattform för vårt nya avstamp. Master-Cares produkter blir en milstolpe för oss. Nu blir vi ett komplett lyft- och förflyttningsföretag. Men vi visar även egna produkter, till exempel gåbordet Adam, rese-hygienstolen Amigo och våra egna lyftselar där egentligen allt började, säger Stefan Johansson.

– Det är jättekul med allt nytt vi har på programmet. Jag har jobbat så länge i branschen så jag vet precis vad som behöver göras, säger han.

 

Annons
Annons för Humana
Annons
Annons för Mo Gård
Annons
Annons för HEA Medical
Annons
Annons för Etac
Annons
Annons för Etac
Annons
Annons för CJ Advokatbyrå
Annons
Annons för Move & Walk
Annons
Annons för Särnmark
Annons
Annons för Tobii Dynavox