”Vi vill också dricka oss fulla”

– Det är hög tid för funktionsnedsatta att ta mer plats på krogen, säger Anders Westgerd på GIL, som lanserar CP-öl på Leva & Fungera denna vecka.

– Vi vill också supa, ragga och fylle-smsa klockan fem på morgonen, säger verksamhetsledaren på Göteborgskooperativet för Independent Living.

Han menar att personer med funktionsnedsättningar ständigt ifrågasätts, inte minst på barer och restauranger. Och problemet är inte bara otillgängliga entréer och toaletter.
– Allt som oftast tittas det snett när man som funktionsnedsatt beställer en öl. För att inte tala om öl nummer två, säger Anders Westgerd.

För att få extra uppmärksamhet lanserar GIL ett eget ”CP-öl”, en Ale med en alkoholhalt på 5,8 procent.
– Att hänge sig åt ett riktigt finöl, det är att leva det! säger Anders.

Än så länge serveras ölet bara av GIL och närmast på mässan Leva & Fungera den 16-18 april på Svenska mässan i Göteborg.
– Vår ambition är att få in ölet i beställningssortimentet på Systembolaget men det återstår lite arbete innan det finns där. Vi har också för avsikt att ölet ska serveras på utvalda krogar. Vi har lite partners på gång men inget spikat, berättar Caroline Bräutigam på GIL.

GIL deltog som utställare på en öl- och whiskeymässa i Göteborg den gångna helgen.
– CP-öl var uppskattat och väckte mycket intresse, säger Caroline.

Mer information om ölet finns på www.enheltvanligcpol.se och på GIL:s hemsida http://www.gil.se/om-gil/socialpolitik/en-vanlig-cp-ol

Fler artiklar om detta ämne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *