30 organisationer utlovar spännande fritid för alla

Söndagen den 30 september får Uppsalaborna chansen att prova på alla möjliga idrotts-, kultur- och naturupplevelser när ”Fritid för alla” äger rum på Fyrishov. 30 organisationer har aktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar.

På programmet står bland annat cirkus, klättervägg, schack, olika sorters dans, teater, musik, informationsbord, enkeljympa, boccia, bågskytte, rullebandy,rullstolsfäktning, fotboll, friidrott, tennis och utomhuspedagogik.

Invigningstalare på Prova-på dagen blir den kända debattören och författarinnan Susanna ”Sosso” Hietanen och kommunalrådet Lars O Ericsson (c). Mer om Sosso finns på www.sosso.nu.

Fritid för alla är ett nätverk som bildades 2002 för att förbättra möjligheterna till fritidsaktiviteter för personer med funktionshinder. Prova på-dagen arrangeras en gång per år men man arbetar även med föreläsningar och andra samarbeten.

På webbsidan www.fritidforalla.se finns mer information om prova på-dagen och om alla föreningar som står bakom aktiviteterna.