Aktiviteterna fler än någonsin på Hjälpmedel Öresund

Fler aktiviteter än någonsin tidigare blir det på årets upplaga av Hjälpmedel Öresund, som äger rum onsdag-torsdag denna vecka. Bland höjdpunkterna finns catwalk och uppvisning av både elhockey och rullstolsrugby. Föreläsaren och coachen Mikael Andersson är också på plats och signerar sin nya bok.

Idrottaktiviteter brukar få stort utrymme på Hjälpmedel Öresund på Europaportens kongresscentrum i Malmö, men i år blir det rekordmycket aktiviteter. Som vanligt är det den mycket aktiva idrottsföreningen FIFH Malmö som svarar för idrottsprogrammet.

Elhockeyuppvisningen på mässan denna vecka kommer några dagar efter ett viktigt nordisk möte om elhockey, där man beslutade att bilda en nordisk elhockeykommitté med deltagare från Sverige, Norge och Danmark. Målet är att så snart som möjligt komma till skott med seriespel, gemensamma regler och landskamper i elhockey. På mässan finns alla möjligheter att sätta sig in i den nya spännande elhockeyn. Förutom att kolla in FIFH:s uppvisningar kan man besöka utställningsmontern för UB-Let, det danska företag som tillverkar elhockeystolarna.

Rullstolsrugby är ett annat spännande inslag på mässan och för att höja intresset ytterligare har FIFH bjudit in politiker till en match.

Foto från Åsa Stenmark Design.Allt handlar inte om idrott – det är mycket möjligt att det blir modevisningen med kläder från Åsa Stenmark Design som kommer att dra mest blickar. Modevisningen görs i samarbete med Aktiva tjejer, en grupp inom FIFH, som ordnar catwalk med snygga kläder för både unga och vuxna.

Svenska Service- och Signalhundsförbundet kommer också att ha uppvisning två gånger per dag.

Drygt 100 utställare är på plats på Hjälpmedel Öresund.

– Vi har några nya utställare från Danmark och Norge, säger mässans marknadschef Annette Persson Hall. En annan nyhet är att vi har fler utställare inom syn- och hörselområdet, vilket har varit efterfrågat tidigare år.

Mässans hemsida finns på http://massa.hjalpmedelsteknik.se