Alla är välkomna till badbryggan som är unik för norra Europa

Alla är välkomna till den nya flytbryggan vid Föreningen Furuboda söder om Åhus.
– Nu kan alla få bada eller uppleva känslan av att vara ute på sjön. Det blir en naturlig blandning av badgäster med och utan rörelsehinder, som alla kan bada på lika villkor och träffas och umgås, säger Furubodas  direktor Daniel Tejera.

Badbryggan är inte vilken brygga som helst. Tack vare sin storlek och handikappanpassning är den troligen unik för norra Europa. Och konstruktionen påminner mest om Lego.
Bryggan har bekostats av Kristianstads kommun, som satsade cirka en miljon kronor på projektet, och invigdes nyligen av kultur- och fritidsnämndens ordförande Sven Nilsson.

Flytbryggan sträcker sig 45 meter ut i havet och anpassad för både gående och personer med rörelsehinder. Två liftar gör det möjligt för alla att njuta av bad från bryggan.

För Föreningen Furuboda innebär flytbryggan ett stort lyft, eftersom den populära badplatsen tidigare helt saknat brygga.

– Vi har fört diskussioner ett antal år om att bygga en brygga i anslutning till Strandstugan, berättar Daniel Tejera. Vi hade tittat på en rad olika lösningar när en medarbetare hittade en tillverkare av flytbryggor som består av plastblock, sammanfogade ungefär som Lego.

Kristianstads kommun arbetar aktivt med att utveckla kusten som man anser vara kommunens i särklass viktigaste fritids- och rekreationsanläggning. Den nya flytbryggan är en del i denna strategi.

Här finns fler bilder från invigningen av bryggan http://www.furuboda.se/2009/06/nya-flytbryggan-invigd/