Äntligen kan sitsen hissas upp och ner på dusch- och toastolen

En ny dusch- och toalettstol för barn blir en av många nyheter i Etacs monter på Leva & Fungera i Göteborg i april.

– Det är en beprövad produkt men nu har den fått ett nytt underrede som kan hissas upp och ned – det blir till stor nytta för föräldrar, säger Håkan Ericsson, affärschef på Etac.

Den nya dusch- och toalettstolen heter R82 Flamingo High-low. Modellen har en steglös höjdjustering från 53 till 74 cm i sitshöjd och en steglös vinkeljustering – tilt in space – mellan -5º till 20º. Båda justeras enkelt med en fotpedal.

– De enkla justeringarna ger en ergonomisk arbetsställning vilket gör det enkelt att utföra hygien- och badsituationer för hjälparen, säger Håkan Ericsson.

Mer info om R82 Flamingo på Etacs webbsajt.

Nya barnrullstolen

Kudu är den senaste barnrullstolen från Etac – om än inte helt ny. Den är en efterträdare till Panther-rullstolen, och en fördel med den är dess genomtänkta design.

– Den är grymt snygg för att vara en rullstol för barn som behöver så mycket stöd i sittandet. Ramen är väldigt slimmad och ren, jämfört med många andra hjälpmedel som tenderar att vara så tekniska, säger Håkan Ericsson.

Mer information om Kudu på Etacs webbplats.

Flexibelt sittsystem

Sittsystemet R82 x:panda är också en av Etacs viktigaste produkter i mässmontern. Det är ett flexibelt sittsystem som är enkelt att justera och som kan ”växa” med barnet eftersom bredd, djup och höjd kan förlängas.

– För oss är det viktigt att alla hjälpmedel kan individanpassas – det är inte brukaren som ska anpassas, säger Håkan Ericsson.

Mer info om x:panda på Etacs webb.

Vridplatta i ny version

Etacs vridplatta Turner lanseras i ny version med tillägget Pro i namnet. Vridplattan är ett sitt-till-stå-stöd som gör det enklare att hjälpa med förflyttning mellan rullstol och toalett eller säng och så vidare. Bland nyheterna finns bättre benstöd och det orangefärgade handtaget som nu är tydligare markerat.

Mer info om Turner Pro på Etacs webb.

Fler inställningar på nya Prio

En ny version av komfortrullstolen Etac Prio premiärvisas på Leva & Fungera.
– Den nya modellen har fler inställningsmöjligheter som ger bättre körbarhet, säger Håkan Ericsson.

Nya dynor från Star Cushion

Helt nytt är också ett stort sortiment av sittdynor från amerikanska Star Cushion, ett företag som Etac nyligen köpt.

– Det bästa med Star-dynorna är att de ger maximal tryckfördelning med stabilt sittande. Star har en unik teknik för att individanpassa dynorna, vilket gör att dynorna kan användas av många fler brukare, säger Håkan Ericsson.

Rullstols-legendar föreläser

Etac satsar även på flera olika föreläsningar på Leva & Fungera. Medverkar gör bland annat Åke Norsten som är grundare av en rullstolsskola och författare av boken Drivkraft.

– Åke har lång erfarenhet av rullstolsanpassningar och att instruera i rullstolsmanövrering. Syftet med samarbetet är att tillsammans öka kunskapen hos våra kunder om hur man sittanpassar, kör och hanterar en rullstol i praktiken, säger Håkan Ericsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *