Bortglömd fond kan ge bidrag till hjälpmedel

Att få bidrag till hjälpmedel för barn med funktionsnedsättningar är ofta svårt. Men samtidigt finns fonder som får alldeles för få ansökningar. Så är fallet med en donationsfond på nästan 500 000 kronor i Piteå. I år fick den bara en enda ansökan under ordinarie ansökningsperioden.

Den aktuella fonden, Birgit och Elof Långströms fond, riktar sig till ”behövande familjer med rörelsehindrade barn i Piteå kommun” och ska lämna bidrag till bland annat anskaffande av hjälpmedel.

När kommunen den 15 december ska fatta beslut om bidrag från fonden har man i alla fall tre ansökningar att ta ställning till. Under själva ansökningsperioden kom det bara en enda ansökan.

– De övriga två har vi fått in under hösten genom att muntligen föra ut budskapet om att den finns och därmed uppmanat folk att söka pengar, säger Agnetha Eriksson till Piteå-Tidningens webbredaktion.

Som exempel på bidrag man kan få från fonden nämner Agnetha Eriksson moped för ungdom med gångsvårighet eller specialanpassade cyklar.

Efter uppmärksamheten i Piteå-Tidningen bland annat hoppas kommunen att få fler ansökningar nästa år.
– Som det är nu ligger ju pengarna bara där oanvända. Det är tråkigt för fonden finns ju för att pengarna ska komma till nytta, säger Agnetha Eriksson till tidningen.