Dagens kollotips: Prova på-läger under påsklovet i Skåne

Idag handlar kollotipset om Kasper kollo som har en nyhet på program – under påsklovet arrangeras ett speciellt ”Prova på-läger” i Skåne.

Kasper kollo ingår i Solhagagruppen som bedriver LSS-verksamhet med mottot att alla med funktionsnedsättning ska ha möjlighet till ett gott liv – hela livet.Foto på ungdomar i kanot.

Det övergripande målet med Kasper kollo är att deltagarna ska ha riktigt roligt! Vad sägs om aktiviteter som göra film, fotografera, sola och bada, fiska, spela musik och teater, utflykt till  Liseberg och mycket annat.

Kasper kollo finns 2009 i Skåne, Östergötland, Sörmland samt i utanför Edinburgh i Skottland. Nytt för i år är att det arrangeras ett ”prova på läger” i Skåne under påsklovet.

Kasper kollo är en LSS/SoL-berättigad verksamhet som vänder sig till barn, ungdomar och unga vuxna inom spektrat för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så som Aspergers syndrom, ADHD samt högfungerande autism. Målgruppen är mellan 7 och 30 år från hela landet. Vi delar in grupperna framför allt efter intressen och ålder.

Kasper Kollos webbsida finns på http://www.kasperkollo.se