Dagens kollotips – Rudebacken

Foto på vinterpromend och bad.Har du upptäckt att det finns en massa tips på kollon och läger i Guiden här på Föräldrakrafts webbsajt?
I januarinumret av Föräldrakraft publiceras en vägledning till sommarens kollon och läger (samt en del tips om sådant som äger rum under vintern/våren). Under december kommer vi även att här på nyhetsplats uppmärksamma några av verksamheterna i korta artiklar med bilder.

Vi har därför uppmanat arrangörer att presentera sina verksamheter i Guiden.
Välj ”Kollo & Läger” i menyn Guiden längst upp på denna webbsida så ser du vilka som hittills har valt att presentera sig.

Under december månad kommer vi även att här på nyhetsplats att uppmärksamma några av verksamheterna i korta artiklar med bilder.

Vi börjar idag med att puffa för Rudebackens sommarkollo och lov- och helgverksamhet i Roslagen norr om Stockholm.
Vad sägs om besöka badhus, fiska, åka på hajk, gå på restaurang och någon gång till och med åka till Åland? Den typen av aktiviteter blir det för deltagarna på Rudebackens verksamheter. Målet är att ha ”semester” från vardagen, att få umgås med kamrater och ha roligt.

Rudebackens anläggning består av flera byggnader på en stor tomt. Deltagarna tilldelas en personlig handledare ur personalgruppen, som ansvarar för deltagarens välbefinnande och praktiska saker under vistelsen.
Under lägerveckorna deltar 5-10 barn/ungdomar och aktiviteterna varierar beroende på vilka intressen deltagarna har, men listan med möjligheter är oändlig. Verksamheten vänder sig till unga med lindrig utvecklingsstörning, autism och Aspergers syndrom.