David Lega: Jag hoppas utvisningen kan omprövas

– Jag hoppas verkligen att det finns möjlighet att ompröva beslutet.
Det säger David Lega, andre vice ordförande för Kristdemokraterna, i en kommentar till beslutet att utvisa 13-årige Alexey Prosvirnikov som har en svår muskelsjukdom.

Beslutet att utvisa Alexey upprör många.

Igår genomfördes demonstrationer hos Migrationsverket, protester som inte avbröts förrän polis släpade iväg personer som protesterade.

Enligt pojkens svenska läkare innebär en utvisning till Ryssland att hans liv är i fara, eftersom han då inte kan få den behandling han idag får i Sverige.

Under fredagen frågade Föräldrakraft David Lega (KD) hur han ser på beslutet att utvisa Alexey. Och han är kritisk.

– Jag kan tyvärr inte kommentera enskilda fall, men efter att ha sett reportaget igår hoppas jag verkligen att det finns möjlighet att ompröva beslutet, säger David Lega i ett SMS till Föräldrakraft.

Utvisningsdagen nu hemligstämplad. Av SVT:s nyhetsrapportering framgår att utvisningsdagen är flyttad från kommande onsdag till en tidpunkt som är hemligstämplad. Läs mer på SVT:s webbplats.

Polis ingrep mot demonstration. På SVT skildras även hur polisen släpar iväg personer som på torsdagen demonstrerade hos Migrationsverket. Läs mer på SVT:s webbplats.