Nyheter |

Familjer om LSS: Det är svårt att planera för framtiden

”Just nu är vi bara glada för att hon lever”

Idag har Petronella assistans dygnet runt med dubbelassistans på helger och lov. Foton: Linnea Bengtsson

Idag har Petronella assistans dygnet runt med dubbelassistans på helger och lov.
Foton: Linnea Bengtsson

ANNONS
Annons för HEA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

I denna artikel

Hur har ovissheten kring LSS påverkat familjer rent praktiskt under det senaste året? Möt fem familjer som berättar för Anna Pella om hur de hanterat vardagen för att orka. (Ur Föräldrakraft nr 2 som utkom i maj 2019.)

 

Föräldrarna till Petronella, 18 år:

Vår dotter Petronella är 18 år och har microcefali och flerfunktionshinder. Ovissheten kring LSS det senaste året har varit jobbig och debatten är så felriktad. Det känns svårt att planera för framtiden. Idag har Petronella assistans dygnet runt med dubbelassistans på helger och lov.

Vi har inte haft någon omprövning det senaste året. Däremot har Petronella varit svårt sjuk och just nu är vi bara glada för att hon lever.

Vi vill att politikerna äntligen ska fatta att LSS inte är en stor utgiftspost som de kan dividera om vid varje budgetförhandling utan något som hela vårt samhälle tjänar på.

Det är helt absurt att vi ska spara på dem som har det svårast att klara sig själva. Dessutom drar familjerna ett stort och tungt lass redan idag, även med reformen. Vi hoppas att människor förstår att den här gruppen medborgare står för mycket positivt för det totala samhället.

 

Nedan finns länkar till övriga familjer i vår artikelserie.

 

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content