Nyheter |

Fantasy, pyssel och hårdrock bland nya lättlästa böcker för unga

llforlaget_hardrock_153_0.jpg
ANNONS
Annons för HEA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

I denna artikel

LL-förlaget satsar extra mycket på unga läsare i höst och släpper en mängd nya extra lättlästa böcker för pojkar och flickor från 12 år och uppåt. Bland nyheterna finns en hårdrocksbok och en pysselbok.

 border=LL-förlaget satsar extra mycket på unga läsare i höst och släpper en mängd nya ungdomsböcker som ska vara extra lättlästa. ”Hårdrock!” av Rickard Jakbo är en av nyheterna.

Boken handlar om artisterna bakom de legendariska grupperna och deras gimmicks. Vad är det för skillnad på punk och hårdrock? På Death Metal och Thrash Metal? När andra musikstilar blir ute efter bara några år fortsätter hårdrocken att växa. Varför är det så?

Några svar hittar du i boken Hårdrock! som är en böckerna i LL-förlagets satsning ”Lättläst för unga”. Lättlästa böcker hoppas förlaget ska vara ett bra botemedel mot att ungdomars läsning har försämrats. Enligt Skolverket går många unga ut årskurs 9 utan att ha godkänt i läsförståelse, bland pojkarna gäller detta mer än 12 procent. 

De populäraste lättlästa böckerna just nu
LL-förlagets webbsajt finns en topplista över de mest populära böckerna just nu. De bäst säljande böckerna just nu:
1. ONDSKAN
2. ESRAA FRÅN ALEXANDRIA
3. ORMBLOMMA
4. VAMPYREN I BLACKEBERG
5. DET FRUKTANSVÄRDA
6. FOTOGRAFENS DÖD
7. VANLIGA SJUKDOMARDe nya lättlästa böckerna tar sikte på unga personer från 12 år och uppåt. Flera av dem riktar sig till unga killar, exempelvis ”Hockey – från nedsläpp till sudden death” av Arne Norlin och fantasyboken ”Det magiska molnet” av den populäre författaren Niklas Krog.

I boken ”Mount Everest, mellan himmel och helvete” av Bengt Fredrikson möter läsaren de modiga kvinnor och män som har försökt att bestiga världens högsta berg. Andra nyheter är ”Sanna – sameflickan från Jokkmokk” av Sara Aira Fjällström och ”Kriget kommer”, en roman som utspelar sig under andra världskriget, av Torsten Bengtsson. Vidare finns en ny bok fylld med skräckhistorier – ”Luckan i golvet” av Lena Arro.

En riktig pysselbok finns också i utbudet, nämligen ”Pyssla och punta med pärlor, filt och papper” av Marit Engstedt. På sina drygt 130 sidor finns många inspirerande tips på vad man kan tillverka med papper, textil och pärlor, allt nog illustrerat med foton av Ester Sorri.

LL-förlaget har sin webbsida på www.ll-forlaget.se

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content