Hjultorget: Den perfekta cykeln för familjen

Tandemcyklar kan slänga sig i väggen. Vad sägs om att i stället kunna cykla bredvid varandra parallellt? Pernova tar med sig både scootrar och cyklar till Hjultorget för både små och stora att testa på.

– På en annan mässa märkte vi ett särskilt intresse från barnfamiljer för våra parallella cyklar. De är som två cyklar som är ihopsatta bredvid varandra. På det sättet kan man cykla trots att man, till exempel, har en synskada. Och man kommer närmare varandra, det är ju inte alltid så kul att sitta efter varandra på en tandemcykel. Med den parallella cykeln får man möjlighet att prata under cykelturen, säger Thomas Göring.

Man kommer även visa upp trehjulingscyklar och trehjulingsscootrar. Några direkta produktnyheter presenteras inte i år, men Thomas berättar att vi i framtiden kanske får se fler fyrhjulingsscootrar i Sverige.

– Sverige är ganska ensamt om att erbjuda trehjulingsscootrar. Om man tittar på de andra nordiska länderna är det mycket vanligare med fyrhjulingsscootrar. Det är ganska underligt att vi har valt att använda oss mest av trehjulingsscootrar, säger Thomas Göring.

En fördel han kan se med fyrhjulingsscootrarna är att de är en aning mer stabila.
Pernovas webbsajt finns på www.pernova.se