Hon fixar äventyren där syskon och kompisar är extra välkomna

Foto på Veronica HedenmarkVH Assistans grundare Veronica Hedenmark startar en helt ny verksamhet, VH Kids, som siktar på att ge barn och ungdomar med funktionsnedsättningar en mer aktiv fritid och fler kompisar än idag. Syskon och kompisar är därför extra välkomna.

– Alla barn har samma behov, det är bara förutsättningarna som är olika. Varenda unge är välkommen till oss, aktiviteterna är anpassade till alla och är inte några särlösningar. Vi gör det här för att stärka självförtroendet och självkänslan hos barn med funktionshinder, det är oerhört viktigt för deras fortsatta utveckling, säger Veronica Hedenmark.

Veronica Hedenmark har egen erfarenhet av att vara barn med funktionsnedsättning eftersom hon föddes med benskörhet.
– Det är allvarligt att barn och unga med funktionshinder är mer mobbade och känner ett större utanförskap än andra barn, säger hon. 
-Vi vill vara ett extra stöd för dem på många sätt, inte minst för att de ska ha lättare att acceptera att de måste ta emot hjälp från andra, säger hon.

Aktiviteterna inom VH Kids handlar om skidåkning, läger, utlandsresor med mera.
– Det är superviktigt att få träffa andra i samma situation och känna att man inte är ensam. Alla barn är välkomna till våra aktiviteter som är anpassade efter deltagarnas intressen och förutsättningar, även syskon och kompisar, säger Mats Andersson, regionchef och ansvarig projektledare, själv rullstolsburen sedan födseln.

VH Kids finns på webbadressen www.vhkids.se