IT-hjälpmedlen för skolan

Här presenterar vi ett antal företag och organisationer som medverkar som annonsörer i Föräldrakraft nr 6, 2009 och denna utgåvas tema om IT-stöd i skolan.

Logotyp för Björklidens gymnasium

Björklidens Gymnasium
Björklidens Yrkessärgymnasium med internat för Dig med funktionsnedsättning. Du kan välja på Storhushåll, Park o Miljö och Estetiskt program. Välkommen till Knäred, skolan där du kan känna dig som hemma!
http://www.bjorklidensgymnasium.com/


 

frolundadata80.jpg
Frölunda Data AB. Frölunda Data ger Dig nya möjligheter! Vi tillhandahåller IT-lösningar och hjälpmedel som kompenserar funktionsnedsättningar och stödjer inlärningsprocessen. På vår hemsida finner Du Ditt hjälpmedel! www.frolundadata.se


Logotyp för ICAP

ICAP
ICAP skapar en trygg och söker hantering av alternativa verktyg så att både eleven och läraren ska känna sig trygga i sin undervisning. Vi erbjuder bl.a. Föreläsning, utprovning och utbildning.
www.icap.nu


Logotyp för Iris

Iris Hjälpmedel
Iris Hjälpmedel är en av landets ledande organisationer med funktionsstärkande produkter och tjänster för personer med läs- och skrivhinder. Daisyspelare, talsyntes, anteckningshjälpmedel m.m. Besök www.iris.se/studiehjalpmedel och www.iris.se/lasoskriv


hargdata160.jpg

Hargdata AB. Hargdata har program och anpassningar speciellt för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. Huvudprodukter är In Print, SymWriter, Clicker 5, PCS på svenska, samt Bläckfisken USB för kontaktstyrning. http://www.hargdata.se


Logo för Elevskrivbordet

Elevskrivbordet – Sweden Assistive Solutions
Elevskrivbordet ger personer med läs och skrivsvårigheter möjlighet till kompensation, både i skolan och hemifrån. Allt som behövs är en dator med Internetuppkoppling.
www.elevskrivbordet.se


Logotyp för SPSM

SPSM, Specialskolemyndigheten
Vi arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning ska få en utbildning och utveckling som präglas av likvärdighet, delaktighet, tillgänglighet och gemenskap.
www.spsm.se


Trollreda Resurscenter


Logo för Oribi AB

Oribi AB
Oribi AB – smart stavningshjälp i din dator. www.oribi.se, 046-32 30 12