Jennie firade VM-guldet med tårtkalas

På sim-VM i Eindhoven nyligen tog Jennie Ek­ström guld på 150 meter medley och sänkte svenska rekordet med nio sekunder.

Kan du berätta om loppet?
– Jag var väldigt nervös inför loppet. Första sträckan var 50 meter ryggsim, den gick bra och jag vände med en ledning till bröstsimmet. Där gick det lite tyngre och efter drygt halva bröstsimmet gick Patricia Valle om. Vid vändning inför sista sträckan, som var frisim, låg jag cirka 3–4 meter efter Patricia Valle. När det var cirka 20 meter kvar var jag ikapp och gick om. Jag gick sedan i mål på tiden 3.34.64.

När vågade du tro på guld?
– När jag såg att jag kommit ikapp på frisimmet.

Har du tränat annorlunda i år än inför tidigare mästerskap?
– Jag har tränat ungefär som jag brukar. Jag simmar 6 pass i veckan men ju mer man utvecklas desto längre och hårdare pass klarar man av.

Hur firade du segern?
– Det blev tårta när jag kommit hem.

Vad är nästa mål?
– Nästa år går EM i Berlin som jag vill bli uttagen till.

Vad har du för favoritdistanser?
– 150 meter medley, 50 meter frisim och 100 meter frisim.

Du och megastjärnan Jonas Ja­cobs­son, skytte, ställer upp när Svenska handikappidrottsförbundet i dagarna drar igång sin största rekryteringssatsning någonsin, Talang­jakten. Vad ska du göra där?
– Jag kommer att vara med och samtala lite med folk och sporta lite med dem som vill prova på. Och så kan jag svara på lite frågor. +