Junibacken kan få pris för bra tillgänglighet

Junibacken på Djurgården har gjort ett bra jobb med att göra anläggningen öppen för alla barn och vuxna, oavsett funktionsförmåga. Det anser juryn för S:t Julianpriset som nominerat anläggningen till 2009 års S:t Julianpris.

Sedan 2006 har priset delats ut till företagare i Stockholm som anstränger sig för att utforma sina lokaler så att alla har möjlighet att vistas i dem.

Anledningen till att Junibacken nu nominerats till priset är bland annat att det finns dörröppnare och att det är lätt att röra sig i sagolandet. Även barn som sitter i rullstol kan åka med i Junibackens sagotåg. Toaletterna är rymliga och bra, tycker juryn också. Audioguider finns på olika språk och man kan även få hjälp av personliga guider vid behov.

Andra verksamheter som nominerats till S:t Julianpriset 2009 är matbutiken Cajsa Warg, Chokladfabriken, EthioStar Restaurang, Hotel Hansson, Indiska vid Odenplan, Tavelmålare Bengt Elde och Zinkendamm Hotell & Vandrarhem.

Bakom priset står Stockholm Stad. Mer om nomineringarna finns på http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Trafik–Stadsmiljo/Nominerade-for-St-Julianpriset-2009-/